A szikracsapók és a lapátok is munkába álltak január elsején Marcali és Enying külterületén, majd az éjszakai órákban a marcali tűzoltók a keszthelyi egységekkel közösen egy lakóház tetőterében pusztító lángokkal vették fel a harcot.

Marcali külterületén 1,5 hektáron égett az aljnövényzet, a tüzet kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel sikerült körülhatárolnia a marcali hivatásos tűzoltóknak. Enying külterületén az összehordott szemét égett, a lángokat a siófoki hivatásos fojtották el.

Éjfél előtt egy perccel érkezett a jelzés Marcaliból, hogy egy százötven négyzetméteres családi ház hozzáépített felének padlástere és tetőszerkezete ég a Honvéd utcában. A ház két lakója időben elhagyta az égő épületet, így nem sérültek meg.

A marcali hivatásos tűzoltók mellett a keszthelyi hivatásos egységek is a helyszínre vonultak. Az egységek kimentettek a házból egy kutyát, a berendezési tárgyakat, műszaki cikkeket, mielőtt az épület födémszerkezete beszakadt. A tűzoltók négy vízsugárral oltották el a lángokat. Az utómunkálatok során hőkamerával is átvizsgálták az épületet, elkerülve a visszagyulladást.


fotók: Beck Tamás - Marcali HTPfotók: Beck Tamás - Marcali HTPfotók: Beck Tamás - Marcali HTPfotók: Beck Tamás - Marcali HTPfotók: Beck Tamás - Marcali HTPfotók: Beck Tamás - Marcali HTPfotók: Beck Tamás - Marcali HTPfotók: Beck Tamás - Marcali HTP
fotók: Beck Tamás - Marcali HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: avar, katasztrófavédő, mentés, tűz, kék hírek