Ahogy azt korábban közöltük: december 2-án 18 óra 33 perc körül a 6711-es számú út 11+800-as kilométerszelvényében Balatonboglárnál, az M7-es autópálya felhajtójánál egy gépjármű gyalogost gázolt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autó vezetője a balesetet követően megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A rendőrök a helyszínen felmerült adatok alapján rövid időn belül azonosították és elfogták a személygépjármű vezetőjét és két utasát, valamint megtalálták a baleset következtében megrongálódott autót, amit tulajdonosa egy Buzsák melletti erdős területre rejtett.

A körzeti megbízottak a 25 éves, a 20 éves és a 21 éves férfiakat a Fonyódi Rendőrkapitányságra előállították. A sofőrt, B. Zs.-t, valamint az utasokat, H. B.-t és I. Zs.-t gyanúsítottként hallgatták ki, akik beismerő vallomást tettek.

Elmondták, hogy tudtak róla, hogy elütöttek egy embert, és annak ellenére, hogy lehetőségük volt segítséget hívni, azt nem tették meg, a helyszínről megállás nélkül elhajtottak. A rendőrök mindhárom férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A Kaposvári Járásbíróság 2016. december 5-én a gépjármű vezetőjének előzetes letartóztatását elrendelte, a két másik fiatalember az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Címkék: cserbenhagy, elüt, halálos, gázolás, baleset, autópálya, Balaton, kék hírek