Ötven darab, professzionális szén-monoxid-mérő készüléket adományozott az E.ON Hungária Zrt. a katasztrófavédelem számára a közelmúltban, amelyekből tíz somogyi készenléti tűzoltójárműveken kap helyet.

Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója csütörtökön adott át öt készüléket az önkormányzati tűzoltóparancsnokok számára.

A tűzoltók 2016 év eleje óta 339 szén-monoxidos esethez vonultak, ezek során 220 ember sérült meg, a mérgező gáz október tizedikéig 14 áldozatot szedett. Az idei esetek tizenegy százalékában volt az érintett otthonban szén-monoxid-érzékelő.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A mérgező gáz jelenléte természetesen nemcsak a háziakra, hanem a beavatkozó tűzoltókra nézve is veszélyes, az ő biztonságuk érdekében adományozta az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. a mérőket a működési területén lévő tűzoltóságoknak.

Somogy megyében minden hivatásos és önkormányzati tűzoltóság kap egy ilyen készüléket, amelyek közül ötöt csütörtökön adott át a megyei katasztrófavédelmi igazgató Csurgó, Kadarkút, Balatonboglár, Tab és Böhönye önkormányzati tűzoltóparancsnokának.

Címkék: mérő, szén-monoxid, katasztrófavédelem, kék hírek