A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai fémellenőrzéseket végeztek, 7 esetben állapítottak meg szabálytalanságot, 4 800 kg fémkereskedelmi engedélyköteles anyagot foglaltak le és több mint 1,2 millió forint bírságot szabtak ki.

A NAV Somogy megyei pénzügyőrei kockázatelemzés alapján fémkereskedelmi ellenőrzéssorozatot hajtottak végre. Az ellenőrzések 14 magánszemély és 2 fémkereskedő ingatlanain és a fémkereskedők telephelyére vezető közúton zajlottak.

A magánszemélyek ellenőrzésekor 7 esetben tártak fel szabálytalanságot a pénzügyőrök, ketten engedély nélküli fémkereskedelmi tevékenységet folytattak. Az egyik esetben 4 800 kg fémet találtak az adózó ingatlanán, amelyet lefoglaltak. Az adózó részére kiszabott bírság meghaladta az
1 millió 100 ezer forintot. A lefoglalt fémet a NAV elektronikus árverési felületén értékesítik majd. A másik adózónál nem lehetett megállapítani azt a fémkereskedelmi engedélyköteles mennyiséget, amellyel az adózó kereskedett, ezért részére több mint százezer forint bírságot szabtak ki.

A pénzügyőrök a további vizsgálatok alkalmával többnyire mindent rendben találtak, viszont négy esetben elegendő volt figyelmeztetni az adózókat a vonatkozó jogszabályok betartására.

Címkék: fém, ellenőr, nébih, kék hírek