Hivatásos és az önkéntes tűzoltók mérték össze ügyességüket Marcaliban, a X. Tűzoltó Hagyományőrző Kocsifecskendő Versenyen. A tűzoltó hagyományok lelkes követői korhű ruhákban, korhű felszerelésekkel versenyeztek.

A hagyományok őrzését fontosnak tartják Marcaliban, így minden évben várják a lelkes tűzoltók jelentkezését a kocsifecskendő-versenyre. Idén a hagyományos feladatokon nehezítettek egy kicsit a szervezők. A tíz csapat versenyzői először egy talicskán tolták társukat a képzeletbeli tűzhöz, vízzel teli vödörrel a kezükben másztak létrára, végül a kocsifecskendőnek jutott a legnagyobb feladat. Az izgalmakban bővelkedő versenyről éremmel a nyakukban, s kupákkal tértek haza a legeredményesebb csapatok.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A végeredmény - ifjúsági kategória:

I. Pomáz csapata

A végeredmény - felnőtt kategória:

I. Balatonkeresztúr ÖTE

II. Kaposvár HTP

III. Barcs HTP

IV. Marcali HTP

V. Nagyatád HTP

VI. Kéthely ÖTE

VII. Fonyód ÖTE

VIII. Siófok HTP

 

Címkék: hagyományőrző, Marcali, tűzoltó, kék hírek