Zamárdiban, egy ház nyitott ablakán a szúnyoghálót vágta ki ismeretlen tettes 2016. augusztus 12-én 12 óra és 13 óra közötti időben. Az ingatlanba bemászott és onnan laptopot, navigációs készüléket, dohányt, valamint mobiltelefon-töltőt tulajdonított el. A beszerzett adatok alapján a körzeti megbízottak azonosítottak és elfogtak egy 27 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. F. Dávidot a rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A Siófoki Rendőrkapitányság az eljárást három napon belül befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Siófoki Járási Ügyészségnek.

Ne váljon áldozattá, fogadja meg a rendőrök tanácsait!

- Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait távozáskor mindig zárja be, ha rendelkezésre áll, használja a riasztót is! A szúnyogháló nem akadály a tolvajoknak!

- A nyílászárókon alkalmazzon megfelelő minőségű mechanikai berendezéseket! Zárak, redőnyök, betörésvédelmi fóliák, rácsok felszerelésével jó eséllyel megakadályozható a behatolás!

- Tartsa rendben ingatlanját, a sűrű bokrokat és az épülethez közeli fákat ritkítsa meg, vágja vissza, hogy a betörőnek, besurranó tolvajnak ne nyújtson fedezéket, és ne alkalmazhassa azokat mászó eszköznek. Létráját is tartsa zárható helyen!

- Értékesebb és könnyen mozgatható műszaki és egyéb használati tárgyait ne hagyja őrizetlenül, készítsen értékleltárt, jegyezze fel azonosítóikat, illetve fotózza le! Az egyedi azonosítóval nem rendelkező berendezéseket, tárgyakat jelölje meg (például UV filc, bármilyen más nehezen eltávolítható jel- vagy jelsor)!

- A besurranások megelőzése érdekében akkor is zárja be a kertkaput, bejárati ajtót, ha otthon tartózkodik és lehetőség szerint éjszakára se hagyja nyitva a földszinti nyílászárókat!

- Biztonságosabbá teheti ingatlanját, ha a mechanikai védelem kialakításán túl elektronikai védelmi eszközöket is alkalmaz. Szereltessen fel riasztóberendezést! Tovább fokozhatja a biztonságot, amennyiben diszpécser-, illetve „vonulószolgálattal” rendelkező vagyonvédelmi cégre bízza értékei védelmét.

- Távollétére, nyaralására utaló bejegyzéseket, fotókat ne töltsön fel a közösségi oldalakra!

Címkék: szúnyogháló, nyaraló, balaton, kék hírek