Idén eddig több mint kétszáz embert mentettek ki a Balatonból a vízi rendőrök, de hét ember életét már nem sikerült megmenteni. Ennek ellenére a fürdőzés és a vízi közlekedés szempontjából is biztonságos, kiegyensúlyozott a balatoni szezon – számolt be Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-nek.

A rendőrkapitány elmondta: ezen a nyáron eddig jóval változékonyabb volt az időjárás, mint tavaly, de több ember érkezett a Balatonhoz. A tó 155 kijelölt és ennél is több jelöletlen fürdőzőhelyén a forró napokon több mint 300 ezren strandolnak, ekkora tömeg biztonságát őrzik a vízi rendészek és mentők, akik 21 hajóval teljesítenek szolgálatot a tavon.

Idén eddig heten fulladtak a tóba, ami időarányosan azonos a tavalyi számmal. Ami az idei vízbefulladásokat illeti, egyik sem baleset következménye volt, hanem különböző okokból bekövetkezett fürdőzés közbeni tragédia, amelyeket egy közvetlen közelben tartózkodó vízi rendőr vagy mentő sem tudott volna kivédeni – mondta Horváth László.

Beszámolt arról is, hogy egyre több a vízi rendezvény, amelyek zöme problémák és balesetek nélkül zajlott le. Vízi közlekedési baleset egyelőre nem történt.

Címkék: vízbefulladás, vízirendészet, vízimentők, halál, Balaton, kék hírek