A keszthelyi vízirendőrök 2016. augusztus 9-én 18 óra körül a II. fokú viharjelzés idején a balatongyöröki strand előtti vízterületen a parttól mintegy 450 méterre egy sodródó felfújható fotelt észleltek, amin egy ember tartózkodott. Ekkor haladéktalanul a bajba jutott személy segítségére indultak, azonban még mielőtt a fürdőeszközhöz értek volna, annak utasa a vízbe esett és elmerült.

Amint a rendőrök a fotel mellé értek látták, hogy a vízbe esett ember egy kisgyerek, akinek sikerült a vízfelszínre feljönni, azonban másodszor is merülni kezdett. Az egyik vízirendőr azonnal a merülő kisgyermek után nyúlt, akit sikerült elérnie és a vízből kihúznia. A 4 éves kisfiút a szolgálati kisgéphajóba emelte, akinek az ijedtségen kívül más sérülése nem keletkezett.

A rendőrök egy szolgálati viharkabátot adtak a gyermekre és elindultak vele a szárazföld felé, amikor egy férfi kiabálására lettek figyelmesek, aki mint kiderült, a kisfiú édesapja, úszva indult gyermeke után. A férfit a rendőrök szintén a szolgálati kisgéphajóba emelték, mert az északi szél addigra már nagyon megerősödött és visszaúszni már nem lett volna ereje. Apát és fiát a rendőrök épségben a partra vitték, ahol biztonságba helyezték őket.

Címkék: balatongyörök, kisfiú, apa, vízimentők, kék hírek