A Somogy Megyei Főügyészség vádat emelt egy 21 éves és egy 39 éves somogyszili férfival szemben, akiknek a gondatlan magatartása miatt egy 3 éves kisfiú a szennyvízgödörbe esett, ahol megfulladt.

A másodrendű vádlott annak ellenére sem fedte be rendesen a házához tartozó szennyvízgödör tetejét, hogy tisztában volt azzal, hogy az utcában lakó gyerekek rendszeresen átjárnak a telkére játszani.

Végül részben ez okozta a tragédiát tavaly október 14-én. Az elsőrendű vádlott felügyeletére bízott gyerek a házuk bekerítetlen udvarán felügyelet nélkül maradt, mert a vádlott az egyik falubeli ismerőséhez ment. A gyermek ekkor odament a házuktól kb. 50 méterre lévő szennyvízgödörhöz, rálépett az azt fedő, az időjárás miatt már megrongálódott bútorlapra, ami kettétört alatta és a 2 m mély gödörbe esett.

Onnan a kisfiú kimászni nem tudott és belefulladt a kb. 50 cm mély szennyvízbe.

A Somogy Megyei Főügyészség a két férfival szemben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat és a vádiratban végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Címkék: somogyszil, fulladás, gondatlanság, emésztőgödör, kisfiú, kék hírek