Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, 24 órás összeurópai sebességellenőrzést végez, amelyhez 24 tagállam csatlakozott. A rendőrök figyelembe veszik a lakosság javaslatait a sebességellenőrzés helyszíneinek kiválasztásában.

A „Speedmarathon” elnevezésű razzia idején 2016. április 21-én 6 órától 2016. április 22-én 6 óráig - ténylegesen 24 óra időtartamban - a Somogy megyében rendelkezésre álló valamennyi változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz. A 24 óra során egy traffipax részére több ellenőrzési helyet jelölnek ki, egy helyszínen pedig folyamatosan legfeljebb 4 órán keresztül ellenőriznek.

A zsaruk szerint a razzia célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, nem a szankcionálás. Azonban a dokumentált jogsértések miatt bírságolnak is.

Az előző évhez hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is bevonja, így ez évben is javaslatokat vár arra, hogy az említett 24 órás időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre. A tippeket a 2016. április 19-én 8 óráig a speedmarathon(kukac)somogy.police.hu email címen várják.

A megyei rendőr-főkapitányságok 2016. április 20-ig kijelölik a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről tájékoztatják a lakosságot.

Címkék: smrfk, traffipax, rendőrség, kék hírek