A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádet egy fiatal férfi ellen, aki megkéselte egyik ismerősét a saját lakásában.

Az eset még tavaly decemberben történt. A két férfi először a somogysárdi kocsmában kezdett el iszogatni, majd a sértett lakásán folytatták, ahol másfél liter bor mellett néhány nyugtató is elfogyott.

Az ittas vádlott az esti órákban feldühödött azon, hogy a sértett CD lejátszóján nem tudták a CD lemezeket visszapörgetni, ezért a konyhában rátámadt a sértettre, arcát, fejét megütötte, majd a földre eső sértettet megrúgta.

Ezután egy 7,2 cm pengehosszúságú késsel szúrt a nyaka irányába, amit a sértett elhárított, erre a támadó egy 13,5 cm pengehosszúságú késsel szúrt ismét a nyaka felé. A sértett elkapta a vádlott kezét és megpróbálta eltolni
magától, azonban a vádlottnak mégis sikerült megszúrnia.

Miután a sértett a vádlott kezéből a kést kicsavarta, a vádlott a falnak lökte a sértettet, amitől az elesett, a vádlott pedig egy kétágú húsvillával többször megszúrta a hátát. A sértett végül a szomszédba menekült a támadó elől.

Az ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházban
végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: somogysárd, italozás, kés, verekedés, kék hírek