Tizenegy ádándi és egy tabi önkéntes tűzoltót készítettek fel a legutóbbi képzés során a kirendeltség és a hivatásos tűzoltó-parancsnokság munkatársai, hogy hatékonyan tudjanak segíteni településük bajba jutott állampolgárainak; elősegítsék, előkészítsék a kiérkező hivatásos tűzoltók munkáját, beavatkozását; és részt vegyenek a tűzesetek, káresetek megelőzésben.

A tanfolyam gyakorlati részében az árvíz elleni védekezést, a homokzsákkal történő védmű készítését is elsajátították a hallgatók. Tudásukra nagy szükség is van Ádándon, tekintve, hogy az utóbbi években a Koppány-patak többször kiöntött. Az önkéntesek megismerkedtek a speciális tűzoltó szakfelszerelésekkel, megtanulták azok használatát, szerelését, az alkalmazott tűzoltást és műszaki mentést.


Képekben a vizsga és az oklevélátadásKépekben a vizsga és az oklevélátadásKépekben a vizsga és az oklevélátadásKépekben a vizsga és az oklevélátadásKépekben a vizsga és az oklevélátadásKépekben a vizsga és az oklevélátadás
Képekben a vizsga és az oklevélátadás
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szombaton mind a tizenketten tollat ragadtak, s előbb az elméleti, majd a gyakorlati vizsgán bizonyították felkészültségüket. A kiváló eredményekhez Oláh László tűzoltó alezredes, kirendeltségvezető, Kekecs K. Richárd tűzoltó őrnagy, tűzoltóparancsnok és Kóbor Csaba tűzoltó alezredes gratulált. A megyei tűzoltósági főfelügyelő a kurzus elvégzését tanúsító okmány átadásakor azt mondta: „Legyenek büszkék arra, hogy tűzoltók lettek, s tudásukat kamatoztassák településük biztonságának megteremtésében!”

Címkék: önkéntes tűzoltók, Siófok, katasztrófavédelem, tűzoltók, kék hírek