Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat egy kaposvári férfival szemben, aki erőszakkal akarta rendezni a sértettel fennálló konfliktusát - tudtuk meg a Somogy Megyei Főügyészségtől.

A vádlott tavaly egy novemberi este egy 37 cm pengehosszúságú, az élet kioltására is alkalmas 41 dkg súlyú bozótvágó kést vett magához és azzal ment át a vele egy utcában lakó sértetthez azért, hogy rendezzék korábbi konfliktusukat.

Az ittas vádlott a sértett udvarában hangosan fenyegetőzött és szitkozódott, a sértett felszólítására azonban az ingatlan területét elhagyta, miközben a sértett két-három lépés távolságból követte. Az úttesthez érve azonban a vádlott hirtelen megfordult és a bozótvágó kés élével nagy erővel a sértett fejét, valamint a védekezésül felemelt kezét megütötte. A sértett a nagy erejű ütéstől elesett és erősen vérezni kezdett, azonban a földről felállva a vádlottat megpróbálta ruházatánál fogva visszatartani. Ebben sietett segítségére élettársa, aki egy seprű nyelével többször megütötte a vádlottat.

A környékbeli lakók értesítésére kiérkező rendőrök elől a vádlott megpróbált elmenekülni, azonban a helyszín elhagyását követő rövid időn belül elfogták.

A Somogy Megyei Főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: penge, bozótvágó, élettárs, ügyészség, vád, kék hírek