A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség nagyobb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat három kaposvári férfival szemben, akik 2015. február 23. és 2015. május 4. között Kaposváron hét családi házba törtek be.

A vádlottak rendszeres anyagi haszonszerzésre törekedve előzetesen megállapodtak abban, hogy különböző családi házakba betörnek és onnan készpénzt, ékszereket, illetve egyéb tárgyakat tulajdonítanak el azért, hogy azokat értékesítve pénzhez jussanak.

Az elkövetők többnyire gépkocsival - volt, hogy nagy értékű luxusautóval - mentek az ingatlanokhoz, ahova az ajtók, ablakok befeszítése útján jutottak be. Összesen 15 sértettől 17 ezer forint és csaknem kétmillió forint közötti értékben tulajdonítottak el elsősorban ékszereket és készpénzt.

A vádlottak a betörésekkel összesen ötmillió forintot meghaladó értékhez jutottak hozzá, esetenként pedig tetemes - akár a 200 ezer forintos - rongálási kárt is okoztak.

A jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő I. r. vádlottal és az előzetes letartóztatásban lévő II. és III. r. vádlottakkal szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: trió, luxus, rabol, betör, kék hírek