A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak
bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy fiatalkorút, aki bántalmazta a vele szemben intézkedő rendőröket.

A vádlott intézeti nevelt fiatalkorú, aki egy gyermekotthonból szökött meg. Emiatt, továbbá azért is, mert szándékos bűncselekményeket követett el, gyanúsítottként akarták kihallgatni.

A Fonyódi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának és Lengyeltóti Rendőrőrs állományába tartozó rendőrök éppen ezért november 10. napján megjelentek a vádlott lakóhelyén, hogy előállítsák.

A vádlott a ház padlásán elrejtőzött és többszöri felszólítás ellenére sem vetette alá magát a rendőri intézkedésnek. Ekkor az egyik rendőr a vádlott felé közelített, mire az a sértettet egy alkalommal mellkason rúgta, amitől 8
napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A vádlottat végül a két rendőr együttes erővel fékezte meg.

A Fonyódi Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki és vele szemben 1 év 6 hónap fiatalkorúak fogházbüntetését szabott ki, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette és megállapította, hogy a fiatalkorú vádlott pártfogó felügyelet alatt áll.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Címkék: elítél, szökevény, rúg, elfog, bíróság, kék hírek