A sertésfeldolgozó telephelyén műszaki meghibásodás miatt szúrós szagú gáz jutott a környezetbe, a helyszínen két dolgozó rosszul lett, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Az üzem dolgozói megkezdték a kárelhárítási feladatokat, kiszakaszolták a meghibásodott részt. A helyszínre riasztott katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a környéken, az Izzó utcában pedig magas gázkoncentrációt érzékeltek a műszerek.

A szerszámgyártással foglalkozó társaság gyárépületét közben teljesen kiürítették a kaposvári hivatásos tűzoltók, majd’ hetven alkalmazottat kísértek egy gyülekező helyre, távol a veszélyes zónától. Az utcában működő tejüzem dolgozóit pedig elzárkóztatták (mintegy negyvenen vették fel az éjszakai műszakot). Az ammónia felhő a toponári városrész felé terjedt, azonban nem érte el a lakott területet.


Fotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: Katasztrófavédelem
Fotók: Katasztrófavédelem
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A környéken folyamatos méréseket végeznek a szakemberek, ahogy a szerszámgyárban is, ahol leállították a termelést és átszellőztették az egész épületet.

Időközben a Kométánál a hibát elhárították, a szivárgás megszűnt. A mentés idejére a 610-es út Mező utca és a taszári körforgalom közötti szakaszát lezárták.

Címkék: ammónia, Kométa, Kaposvár, kék hírek