A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy barcsi családi házban hatvannyolc kilogramm ismeretlen eredetű dohányt, és négyszáz liter gázolajat foglaltak le.

A NAV pénzügyőrei egy barcsi családi házban tartottak ellenőrzést, mivel információk voltak arról, hogy az ott lakó illegálisan árusít fogyasztási dohányt.

Az ellenőrzést végzők a családi ház garázsában lévő hűtőládában, és az ingatlan tulajdonosának az udvaron parkoló autójában összesen több mint hatvannyolc kilogramm dohányterméket találtak. A családi ház tulajdonosnője elismerte, hogy eladási céllal vásárolta a fogyasztási dohányt.


Az ingatlan udvarán előkerült még kilenc műanyag kannában, összesen négyszáz liter mezőgazdaságban felhasználható (kék színű) gázolaj, melyek származást a nő szintén nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök a jövedéki termékeket lefoglalták, majd költségvetési csalás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Ezzel egyidejűleg jövedéki eljárást is indítottak, melynek végén a várható bírság összege meghaladja 2 millió forintot.

forrás és fotók: NAV Dél- dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága

Címkék: pénzügyőr, lefoglal, csempész, adóhatóság, dohány, NAV, gázolaj, kék hírek