Egy gépkocsi letért az útról és oldalára borult Somogyjád külterületén csütörtökön reggel. A beszorult sofőrt a kaposvári hivatásos tűzoltók szabadították ki és átadták a mentőknek, akik kórházba szállították a sérültet. A tűzoltók áramtalanították a járművet és részt vettek a forgalmi akadály megszüntetésében is. A somogyjádi önkéntes tűzoltók közreműködtek a helyszín biztosításában.

Mintegy fél órával később Som település közelében Daránypusztánál egy húst szállító hűtőkocsi az árokba csúszott és elfoglalta a fél útpályát. A siófoki hivatásos tűzoltók kivontatták az árokból a balesetet szenvedett teherautót, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt.

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán a 135-ös kilométernél lévő csomópont közelében meghibásodott egy veszélyes anyagot (olajos iszapot) szállító kamion és a leálló sáv felől a szalagkorlátnak hajtott. A balesetet szenvedett pótkocsis szerelvényből hidraulikaolaj folyt az úttestre, a rakomány azonban sértetlen maradt.

A baleset láttán két személyautó is összeütközött. Balatonboglárról az önkormányzati tűzoltók siettek a helyszínre, ahol a megrongálódott járművek elfoglalták az autópálya egy részét. A műszaki mentés és az útburkolat letisztítása idejére az autópálya jobb oldali sávjait lezárták. A tűzoltók levontatták a két összetört személygépkocsit az autópályáról, míg a meghibásodott járműszerelvényt kamionmentő szállította biztonságos helyre. A gépjárműforgalom a balesetet követően mintegy másfél óra múlva zavartalanul megindulhatott a sztrádán.

A délutáni órákban Igalban a Szent István utcában füstölt egy kisteherautó motortere. A megyei műveletirányítók egy kaposvári egységet és a helyi önkéntes tűzoltó egyesületet riasztották a helyszínre. Az önkéntes tűzoltók rövid időn belül kiérkeztek és egy porral oltóval eloltották a tüzet, majd egy kerti locsolótömlővel visszahűtötték a jármű motorterét. A hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisteherautót és megszüntették a forgalmi akadályt.

A KÖTÉL Egyesületnek is akadt dolga a mai napon. Kora délelőtt a kaposvári Pécsi utcába riasztották az egyesület tagjait, ahol egy kutya betoncsatornába szorult. Az egység rövid időn belül kiszabadította az ebet és átadta az állatvédőknek.

Délután a Kőrösi Csoma Sándor utcába egy közlekedési balesethez vonultak a kaposvári önkéntes tűzoltók, ahol két személygépkocsi ütközött. Az egység áramtalanította az autókat és megszüntette a forgalmi akadályt.

Címkék: öt, június, sérült, nyár, baleset, kék hírek