A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben.

A vádlott 2015. január 22. napján 09 óra 30 perc körüli időben lopási szándékkal érkezett a Kaposi Mór Oktató Kórházba, melynek egy 3. emeleti konferencia termébe engedély nélkül bement.

A konferencia teremben tartózkodott a kórházban dolgozó sértett is, aki rövid időre onnan távozott, felügyelet nélkül hagyva a kabátját a benne levő pénztárcával együtt.

A vádlott a sértett távozását követően kivette annak pénztárcáját, azonban ekkor a sértett, valamint az egyik kórházi osztály főnővére visszaérkezett a konferencia terembe, számon kérték a vádlottat, aki a pénztárcát lerakta, azonban abból kivett egy 20 eurós bankjegyet, majd menekülni próbált, melynek során az útját elálló főnővért a vállánál megragadta, és részben a menekülésének a biztosítása, részben pedig az eltulajdonított készpénz megtartása érdekében két kézzel az ajtófélfának lökte, majd elfutott a helyszínről.

A vádlott előzetes letartóztatásban volt, azonban jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetését tölti, vele szemben a járási ügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címkék: fegyház, kórház, rabló, börtön, kék hírek