Kaposváron, a Gesztenye utcában egy tizenöt méteres fenyőt csavart ki a szél, a kidőlt fa leszakította egy lakóház villanyvezetékét, a közvilágítást azonban nem befolyásolta. A kaposvári tűzoltók motoros láncfűrészekkel távolították el a fenyőt.

Fonyódon a helyi önkéntes tűzoltók távolították el a kerékpárutat beborító faágakat.

A 61-es út forgalmát - Pálmajornál - egy akácfa akadályozta, itt a böhönyei önkormányzati tűzoltók avatkoztak be. Zamárdi és Szántód között egy tizenöt méteres fa foglalta el az úttest egyik sávját. Marcalinál teljesen lezárta az utat egy kidőlt fa.

Barcson a szociális központ épületeiben a heves zivatar következtében harminc centiméter magasan állt a víz, amely az ingatlan épségét veszélyeztette. A barcsi tűzoltók szivattyú segítségével távolították el az esővizet az épületekből.

Kiskorpádon, Kaposváron, Balatonszemesen, Balatonföldváron, Zamárdiban, Siófokon, Lengyeltóti és Szenta külterületén is a tűzoltók távolították el az úttestre dőlt fákat, letört faágakat.    

Balatonszárszón egy tizenöt méteres fa ága leszakította a vasúti felsővezetéket, az átjárótól mintegy kétszázötven méterre. A fa eközben meggyulladt. A siófoki hivatásos tűzoltók láncfűrésszel eltávolították a fát a sínekről és eloltották az égő részeit.

Címkék: vigar, kitör, szél, katasztrófa, tűzoltó, kék hírek