Lángra kapott egy farakás a Somogyvár közeli Vityapusztán Húsvét hétfőn a déli órákban. A somogyvári önkéntes és a marcali hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, ahol az összehordott mintegy 5 köbméter fa már teljes terjedelmében lángolt.

A tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat, ám az izzó fadarabok eloltásához egy munkagépet is igénybe vettek, amely szétbontotta a farakást. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A kora délutáni órákban Igal Ady Endre utcájában gyulladt meg a nádas. Az öt hektáron pusztító lángokat az igali önkéntes tűzoltók és a kaposvári hivatásos tűzoltók közös erővel közel egy óra alatt tudták megfékezni.


Fotók: Marcali HTP; Kaposvári HTP; Nagyatádi HTPFotók: Marcali HTP; Kaposvári HTP; Nagyatádi HTPFotók: Marcali HTP; Kaposvári HTP; Nagyatádi HTPFotók: Marcali HTP; Kaposvári HTP; Nagyatádi HTPFotók: Marcali HTP; Kaposvári HTP; Nagyatádi HTPFotók: Marcali HTP; Kaposvári HTP; Nagyatádi HTPFotók: Marcali HTP; Kaposvári HTP; Nagyatádi HTPFotók: Marcali HTP; Kaposvári HTP; Nagyatádi HTPFotók: Marcali HTP; Kaposvári HTP; Nagyatádi HTP
Fotók: Marcali HTP; Kaposvári HTP; Nagyatádi HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Hétfőn éjszaka Bolhásra, a Petőfi utcába vonultak a helyi önkéntes és a nagyatádi hivatásos tűzoltók, ahol egy kéményben izzott a lerakódott korom. A tűzoltók légzőkészülékben tudtak felmenni az épület padlására, a sűrű füst miatt. Miután megállapították, hogy a tűz nem terjedt át a tetőszerkezetre, az egység eloltotta a kályhában a tüzet és átszellőztette a füsttel telítődött lakást és a padlásteret.

Az égéstermék elvezetőt átvizsgálta a kéményseprő-ipari közszolgáltató szakembere és megállapította, hogy annak műszaki állapota miatt nem lehet tovább használni. A házban a fűtés azonban a továbbiakban is biztosított.

Címkék: farakás, kémény, katasztrófavédő, nádas, láng, tűzoltó, kék hírek