Néhány nappal ezelőtt lezárult a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a KaposPont videós pályázata. Amikor meghirdettük, azt kértük, hogy készítsetek kisfilmeket az internet veszélyeiről. Felhívásunkra majdnem tíz pályamunka érkezett. Ezeket megnéztük, megbeszéltük, értékeltük, sőt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács véleményét is kikértük. Így, mi már a végső sorrendet is tudjuk, csak éppen szerdánál előbb nem hozzuk nyilvánosságra.

A hivatalos eredményhirdetésig, tehát marad a találgatás arról, vajon, melyik alkotói műhely tagjai gazdagodnak hamarosan a vásárlási utalványokkal.

Két kisfilmet ugyanakkor közönségszavazásra bocsátunk. Amelyikre kedden délután 17 óráig a legtöbb voks érkezik, annak a videónak a készítői mozijegyeket vághatnak zsebre és meghívjuk őket pizzázni is.

A Cinema City jóvoltából ugyanakkor néhány páros belépőt azok között is kiosztunk, akik a jatek.kapospont(kukac)gmail.com címre dobnak egy emailt. Ebben nem kell leírni, hogy melyik kisfilmre ment a voks, pusztán akciónk mottóját - Figyelj, mire kattintasz rá! - kell begépelni!

Az alábbi két kisfilm közül lehet választani:

a kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium diákjainak alkotása:

a kaposvári Építőipari, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium diákjainak alkotása:

(A fenti videók amatőr kisfilmek, amelyek az SMRFK és a KaposPont pályázati felhívására készültek.)

 

Melyik a legjobb kisfilm?


Címkék: kisfilm, internet, rendőrség, kék hírek