A jogi képviselőt azzal vádolják, hogy közlekedési balesetben sérültek személyes adatait pénzért szerezte meg. A rendőröknek és a kórházi dolgozóknak több 10 ezer forintot fizetett az adatokért. Az ügyvéd így bővítette ügyfélkörét. Eddig 83 esetet tártak fel a nyomozók.

- A kényszerintézkedés oka az esetek túlnyomó többségében a szökés, elrejtőzés veszélye a cselekménye tárgyi súlyára figyelemmel, illetve a büntető eljárás megnehezítésének veszélye, azért mondom, hogy szinte minden esetben, hiszen abban az esetben, hogy ha rendőrről van szó, akkor a büntető eljárási külön okot is meghatároz - tette hozzá Vadócz Attila, a Somogy Megyei Bíróság sajtószóvivője.

A kórház már lépett az ügyben

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház teljes mértékben elhatárolódik attól a bűncselekménytől, melyben közlekedési balesetek sértettjeinek adataival történt visszaélés. Mélységesen elítéljük és elhatárolódunk a betegek jogait hátrányosan érintő bárminemű cselekedettől.

A kórház az ártatlanság vélelmének tiszteletben tartása mellett, de a betegek jogainak védelme okán, a bizalom súlyos megrendülése miatt rögtön cselekedett és mindhárom érintettnek azonnali hatállyal megszüntette a közalkalmazotti jogviszonyát, illetve közreműködői szerződését - derült ki a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház közleményéből.

Címkék: korrupciós ügy, ügyészség, kék hírek, kaposvár