Az SMRFK Sajtószolgálatának tájékoztatása szerint február nyolcadikán este - nem sokkal tíz óra előtt - a somogyszobi körzeti megbízottak a vasútállomáson járőrözve arra lettek figyelmesek, hogy két férfi szalad a peronhoz. Egyiknél egy nagy fehér zsák, a másiknál pedig egy motorfűrész volt.

Mivel az egyenruhások gyanúsnak találták a párost, ellenőrizték őket. B. I. zsákjában négy tyúkot és egy kakast találtak, B. S. azonban a motorfűrészt hátrahagyva elmenekült, őt később otthonában fogták el.

A zsaruk kinyomozták, hogy a huszonéves fiatalemberek korábban egy helyi lakóház melléképületéből lopták el a lábasjószágokat és a motorfűrészt is. Az ötvöskónyi, illetve belegi férfiakat az egyenruhások a Nagyatádi Rendőrkapitányságon állították elő, lopás gyanúja miatt kihallgatták őket, majd szabadon távozhattak.

Időközben viszont az is kiderült, hogy B. S. egy másik bűncselekménnyel is gyanúsítható. Ez még február elsején történt, amikor a férfi női tettestársa - a 24 éves ötvöskónyi O. M. - segítségével betört egy belegi házba, ahonnan különböző élelmiszereket tulajdonított el.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság az egyesített ügyeket most befejezte és a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal az illetékes vádhatóság részére.

Címkék: tettes, motorfűrész, betör, tyúk, baromfi, lop, tolvaj, kék hírek