Március 15-étől csak azok a 200 négyzetméternél kisebb üzletek lehetnek nyitva, ahol a tulajdonos vagy családtagja dolgozik.

Kedden kora délután járt stábunk a Kaposvár Plázában, akkor nem sok emberrel találkoztak. A bevásárlóközpontban ugyanis főként divatáruval foglalkozó boltok működnek, ezeket pedig főként hétvégén látogatják.

Az általunk megkérdezett, Bank Csaba szerint ez érthető is: "Szerintem, aki a mai világban dolgozik, hétköznap reggeltől-estig, annak sokszor csak a hétvége marad, hogy a különféle bevásárlásait megoldja."

Az egyik rövidáru boltban viszont mást mondtak, ők egyáltalán nem bánják, ha március közepétől nem nyithatnak ki vasárnap. A tulajdonos, Nagy Róbertné szerint ugyanis nekik vasárnap sokkal kevesebb vásárlójuk van.

Több üzlet azt tervezi, hogy hétköznap hosszabb nyitvatartással ellensúlyozza a vasárnapi zárvatartást. A Kaposvár Plázában azonban erről még nincs végleges döntés; úgy tudni a vezetőség azt tervezi, hogy pénteken és szombaton este 11 óráig várják majd a vásárlókat.

Maga a bevásárlóközpont pedig szinte biztos, hogy nem zár be a hét utolsó napján sem, márcsak a mozi és a vendéglátó egységek miatt sem.

Információink szerint még a kaposvári barkácsboltok sem hozták meg végleges döntésüket a hosszabb nyitvatartással kapcsolatban, ahogy a diszkontláncok helyi szereplői sem.

Címkék: pláza, bevásárlóközpont, nyitva, zárva, kék hírek