A Somogy Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vádlott tavaly márciusban szabadult, miután letöltötte büntetését emberölési kísérlet és személyi szabadság megsértése miatt.

A férfi a szabadulását követően folytatni szerette volna a szerelmi kapcsolatát a nővel, mivel azonban visszautasította őt az asszony, megfenyegette, hogy megöli őt. Ezért távoltartást is elrendeltek ellene, de ez mit sem ért, ugyanis az egyik este arra kényszerítette a sértettet, hogy egy lakatlan szennai családi házba menjenek, mivel ott „mindkettőjüknek meg kell halnia”.

A házban a férfi egy általa előzőleg odakészített TOTAL nevű gyomírtószerből kb. másfél deciliter elfogyasztására kényszerítette a sértettet, majd maga is ivott belőle. A sértett a gyomírtószertől rosszul lett, az éjszaka folyamán többször hányt, majd a hajnali órákban mindketten távoztak a családi házból. Ekkor sikerült kiszabadulnia a nőnek, aki rögtön orvoshoz sietett.

Az előzetes letartóztatásban levő vádlottal szemben a főügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címkék: gyilkossági kísérlet, gyomirtó, feleség, szenna, 2014, rendőrség, kék hírek