A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halászati őrei egy novemberi napon egy, a keszthelyi kikötőben, a pontonhídhoz erősített sorhoroggal „horgászó” férfira lettek figyelmesek. A halőrök segítséget kértek a vízirendőröktől, akik a 61 éves zalaegerszegi férfit orvhalászat miatt előállították.

Az egyenruhások később házkutatást is tartottak a férfi kikötőbeli ideiglenes otthonában, ahol fagyasztott állapotban angolnát, kősüllőt, pontyot, csukát és balint találtak, melyeket az eljárás keretében lefoglaltak.

S. Gábor András ellen az orvhalászat miatt indított büntetőeljárást most befejezték és a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Ugyancsak vádemelési javaslattal zárult annak a két badacsonytomaji rapsicnak az ügye is, akiket szintén novemberben füleltek le a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság emberei.

Ők Badacsonynál egy vitorlás kishajóból tiltott módszerrel, szintén sorhoroggal halásztak, amikor tetten érték őket. A hajó és a férfiak felszerelésének átvizsgálása során a rendőrök dobóhálót, sorhorgot, 17 süllőt, 1 kősüllőt és 1 angolnát találtak.

Az 54 éves V. Istvánnál tartott házkutatás alkalmával a nyomozók egy forgótáras pisztolyt, puskát, valamint lőszereket foglaltak le, melyekre a férfi nem rendelkezett engedéllyel. Mindkettőjüket (Sz. Jánost és V. Istvánt) a Keszthelyi Vízirendészeti Rendőrőrsre állították elő.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: orvhalász, rapsic, süllő, kék hírek