Lángra lobbant kedden éjszaka egy tizenöt négyzetméter alapterületű szauna Balatonvilágoson, a Csók István sétányon.

A tulajdonos a siófoki tűzoltók kiérkezése előtt megkezdte az oltást, majd az egységek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat. Az épületből kihoztak egy gázpalackot, amit hőhatás nem ért. Az eset során személyi sérülés nem történt.


Fotók: Lengyel Imre tű. fhdgy. - Siófoki HTPFotók: Lengyel Imre tű. fhdgy. - Siófoki HTPFotók: Lengyel Imre tű. fhdgy. - Siófoki HTPFotók: Lengyel Imre tű. fhdgy. - Siófoki HTPFotók: Lengyel Imre tű. fhdgy. - Siófoki HTP
Fotók: Lengyel Imre tű. fhdgy. - Siófoki HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A füstre lettek figyelmesek a Kossuth Lajos utcai családi ház lakói Felsőmocsoládon, szerdán hajnalban, ezért tárcsázták a 105-ös segélyhívó számot.

A kéménybe épített gerenda gyulladt meg, a hő következtében mintegy tíz négyzetméteren átizzott, majd a kandalló felett leszakadt a födém. A tűz veszélyeztette a teljes tetőszerkezetet. A kaposvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet, majd a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal közösen hőkamerával átvizsgálták az egész épületet, de izzó gócokat már nem találtak. A tető gerendái nem sérültek meg, így a ház lakható maradt. Ugyan a kéményseprő megállapította, hogy a kémény használhatatlan és javításra szorul, de az épület több helyiségében is van kályha, így az ott élőknek nem kellett kiköltözniük.


Fotók: Ranczinger Péter tű. tzls. - Kaposvári HTPFotók: Ranczinger Péter tű. tzls. - Kaposvári HTPFotók: Ranczinger Péter tű. tzls. - Kaposvári HTP
Fotók: Ranczinger Péter tű. tzls. - Kaposvári HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: szauna, kémény, tűz, kék hírek