A kaposvári rendőröknek csütörtökön délután fél három előtt egy 23 éves kaposszekcsői fiatalember és egy 17 éves lány miatt kellett kiemnniük az egyik helyi áruházhoz. A fiatalokat ugyanis az üzlet biztonsági őre lopás közben tetten érte.

Élelmiszereket rejtettek a náluk lévő táskába és a pénztártól fizetés nélkül igyekeztek távozni, amikor az éber őr vásárlói ellenőrzésre szólította fel őket. Az irodában aztán csomagjukból az ellopott árucikkek előkerültek.

A helyszínre érkező egyenruhások M. Ferencet és a lányt elfogták, előállították. Ellenük - szabadlábon hagyásuk mellett - szabálysértési eljárás indult.

A marcali zsaruk ugyancsak tegnap egy olyan segédmotoros-kerékpárra lettek figyelmesek Marcaliban, melynek utasa az intézkedés megkezdése előtt leugrott a járműről és elfutott.

A rendőrök a motorkerékpár vezetőjét ellenőrizték, aki részükre a vezetői engedélyét nem tudta átadni.

Kiderült, hogy azért nem, mert a 18 éves helyi fiatalembert a Marcali Rendőrkapitányság korábban eltiltotta a járművezetéstől.

Cs. Tamást az egyenruhások elfogták, előállították és - őrizetbe vétele mellett - ellene szabálysértési eljárást indítottak. Ráadásul a férfit a személyszállítás szabályainak megsértése miatt is felelősségre vonják.

Címkék: fiatal, pár, motor, lop, kék hírek