A jól működő vasúti sorompónál történt baleset helyszínelése miatt áll a vasúti közlekedés az érintett szakaszon, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon közlekedő vonatok utasainak 50-60 perc késésre kell számítaniuk - tették hozzá - közölte a Mávinform péntek reggel az MTI-vel.

Farkas-Bozsik Gábor, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az autóbusz - amelyben csak a sofőr utazott - kettészakadt az ütközéstől. A vonaton mintegy hetvenen voltak, senki sem sérült meg közülük.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Az Alba Volán Zrt. közleménye megerősítette, hogy a busz utasokat nem szállított. Közölték, hogy az autóbusz 34 éves vezetője az ütközéskor kirepült az ülésből és életét vesztette. A sofőr, aki a baleset helyszínétől néhány kilométerre, Hantoson lakott, megbízható, tapasztalt munkatársa volt az Alba Volánnak, ahol hat esztendeje dolgozott. Ugyanazon a vonalon, ugyanazon autóbusszal közlekedett, kétszázezer balesetmentes kilométert teljesített - írták.

Az autóbusz tizenkét éves, éppen az előző napon vett részt teljes műszaki átvizsgáláson, ahonnan hiba nélkül került ki a forgalomba - tették hozzá.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Címkék: késés, vonat, baleset, kék hírek