A siófoki rendőrök Balatonvilágos külterületén a 64-es számú út melletti földes úton ellenőriztek egy parkoló személygépjárművet és az abban tartózkodó férfit és nőt.

Az ellenőrzés alkalmával kiderült, hogy a hölgy pénzért szexuális szolgáltatást nyújtott a férfinak.

A 27 éves nőt elfogták, előállították majd meghallgatását követően szabadon távozhatott. Ellene tiltott prostitúció miatt, míg a szolgáltatását igénybe vevő férfival szemben szexuális szolgáltatásra való felhívás tilalmának megszegése miatt indítottak szabálysértési eljárást.


Eközben a fonyódi vízirendőrök vasárnap este a Balatonboglár és Révfülöp előtti vízterületre mentek, mivel onnan bejelentés érkezett, hogy egy vitorlás motorját nem tudják beindítani, így partot sem tudnak érni.

A kiérkező vízirendőrök a parttól bő két kilométernyire megtalálták a keresett hajót a rajta tartózkodó három személlyel együtt.

Szolgálati kisgéphajóval vontára vették a vitorlást és a balatonboglári kikötőbe bevontatták, ahol a kishajót és a fedélzetén tartózkodó férfit, valamint két hölgy utasát biztonságba helyezték.

Közben a hajó vezetőjét ellenőrizték, aki nem tudott hajólevelet átadni, ezért vele szemben szabálysértési feljelentést tettek.

Címkék: prosti, hajó, Balaton, kék hírek