Jelentősen kevesebb segélykérő telefonhívás érkezett a 105-ös számra hétfőn délután vasárnaphoz képest. Dél óta 11 alkalommal riasztották a somogyi tűzoltóegységeket.

Hétfőn a balatonkeresztúri, a fonyódi, a nágocsi és a karádi önkéntes tűzoltók visszatértek állomáshelyükre. Az elmúlt két nap során ugyanis ők is közreműködtek a védekezési munkálatokban, nyúlgátat építettek számos településen és több helyszínen szivattyúzták az udvarokból, pincékből, garázsokból, épületek alagsorából a felgyülemlett csapadékvizet.

Hétfőn délután, Siófok Alsó utcájában nyolc szivattyú dolgozott még, amelyek percenként összesen 32 köbméter vizet távolítanak el az úttestről és a lakóházak udvarából. Előreláthatóan a kora esti órákra már járható lesz az utca. A hivatásos tűzoltók beavatkozására Marcaliban, Csurgón és Siófokon is szükség volt, a pincékben egy méter magasan állt az esővíz, veszélyeztetve a kerti gépeket és a hordókat.

Marcali Kisfaludy utcájában az úttestről szivattyúzták a város tűzoltói az esővizet, ami nem tudott visszahúzódni.

Siófokon pedig még a Beszédes sétányon, a Kele, a Szent László utcákban dolgoznak a pincékben álló 40 centiméteres víz eltávolításán az egységek.

Címkék: áradás, eső, siófok, kék hírek