A kaposváriak kérésére és az önkormányzat támogatásával már biztonságosabban kelhetnek át a gyalogosok a Tallián, valamint a Hunyadi utcai kereszteződésekben is. A következő lépés a Vásártéri út és a Kanizsai utca kereszteződésében  a gyors és biztonságos közlekedés megoldása, tette hozzá a polgármester.   

- 15 millió forinttal támogatta Kaposvár a Magyar Közút 50 millió forintos fejlesztését, azért, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés ebben a két csomópontban. Minden évben történt itt baleset, tavaly már egy halálos gázolás is - hangsúlyozta a beruházás fontosságát Szita Károly, aki köszönetet mondott a közútnak, hogy a kaposváriak biztonsága érdekében még iskolakezdés előtt befejezte a munkát.

A Magyar Közút a kaposváriaknak azt a kérését is teljesítette, hogy a 48-as ifjúság útján Dombóvár felől érkezők a Virág utcába balra nagy ívben be tudjanak kanyarodni, valamint a Pázmány Péter utcából balra nagyívben rá lehessen fordulni a négysávosra. A fejlesztés során összehangolták a lámpák működését is, így a Mező utcától a Kanizsai utcáig 50 km/h sebességgel végig lehet menni zöld hullámon - mondta Németh Zsolt, a közút megyei igazgatója.

Szita Károly bejelentette: még egy közlekedési gócpontot szeretne felszámolni a város. A Vásástéri útról a Kanizsai utcára nehéz kifordulni, ezért ennek a problémának a megoldása a következő feladat.

Címkék: góc, jelzőlámpa, kereszteződés, csomópont, kék hírek