A vízirendőrök tegnap kora délután Fonyódnál vették észre időben, hogy a parttól mintegy 1050 méterre egy gumicsónak sodródott. A csónakban egy 60 éves német férfit találtak, aki elmondta a rendőröknek, hogy elfáradt és önerejéből nem tudott a partra jutni.

Az egyenruhások a férfit a szolgálati kisgéphajóba emelték, vízijárművét pedig vontára vették, és a fonyódi sándortelepi strand területén épségben biztonságba helyezték.
 
Ugyancsak egy gumicsónak miatt kellett intézkedniük a balatonfüredi vízi járőröknek Alsóörs partjaitól mintegy 900 méternyire.

Abban a vízijárműben egy 17 éves fiú és egy 18 éves lány ült, akik - az I. fokú viharjelzés idején - az erős északi szél miatt nem tudtak visszaevezni a partra. A két fiatalt is kimentették a szorult helyzetből.

A keszthelyi vízirendőröknek pedig Gyenesdiás előtt arról kaptak bejelentést, hogy egy ember a csónakjáról a vízbe borult, és nem tudott abba visszaszállni.

A helyszínen a rendőrök megtalálták a 70 éves férfit, aki a vízben a csónakba kapaszkodott. Elmondta, hogy egy erős hullámtól a vízijárműből kiesett, de oda nem tudott visszamászni.

Az egyenruhások őt is a szolgálati kisgéphajóba emelték és járművével együtt a kikötőben biztonságba helyezték.

Mindeközben a siófoki rendőrök Zamárdiban két személygépjármű utasait ellenőrizték. Kiderült hogy a hat férfi a rendőri intézkedést megelőzően kábítószernek minősülő anyagot fogyasztott.

Az egyenruhások a 20 éves fonyódi, a 23 éves, a két 25 éves, a 31 éves és 32 éves budapesti férfiakat a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították.

A velük szemben alkalmazott kábítószer-gyorstesztet pozitív eredményt mutatott, ezért őket a nyomozók - szabadlábon hagyásuk mellett - gyanúsítottként hallgatták ki. 

Címkék: csónak, drog, ment, kábítószer, víz, Balaton, kék hírek