Kedden délelőtt Siófokon egy 22 éves helyi fiatalember egy betondarabbal a kezében fenyegetett meg egy másik férfit azzal, hogy fejbe dobja, amennyiben nem ad számára pénzt, vagy nem adja át nyakláncát.

A sértett egy ingatlanba menekült, az értékeit azonban nem adta oda, viszont szólt a zsaruknak, akik a helyszínre érkezve J. Ferencet elfogták, előállították és - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként ki is hallgatták. A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását is.

Ugyancsak tegnap történt, hogy két parfümről eltávolította az áruvédelmi eszközt egy kaposvári áruházban egy helyi nő, majd az illatszereket a táskájába rejtette. Az üzletből fizetés nélkül távozott, amikor a biztonsági őr vásárlói ellenőrzésre szólította fel.

A hölgy táskájából az eltulajdonított illatszerek ugyan előkerültek, S. Ivettet mégis elfogták, előállították és - szabadlábon hagyása mellett - gyanúsítottként hallgatták ki.

Mindeközben a fonyódi egyenruhások, Balatonlellén egy nagykanizsai nőt ellenőriztek. Kiderült, hogy a 39 éves hölgy ellen a Fonyódi Járásbíróság rendbontás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot adott ki.

Az egyenruhások Sz. Mariannát elfogták, a Fonyódi Rendőrkapitányságra előállították, és őrizetbe vették.

Címkék: rendbont, köröz, parfüm, rabló, lop, tolvaj, kék hírek