A siófoki zsaruknak szerdán Balatonszárszón kellett intézkedniük egy békéscsabai férfi ellen. A 20 éves fiatalember ugyanis a tóparti településen egy vendéglátóegység előtt ököllel úgy megütött egy helyi férfit, hogy az a bántalmazás következtében - az elsődleges orvosi vélemény alapján 8 napon túl gyógyuló - súlyos sérülést szenvedett.

Az egyenruhások K. Norbertet elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol - szabadlábon hagyása mellett - gyanúsítottként hallgatták ki.  

Az igali rendőrök sem unatkoztak tegnap. Ők szolgálatunk során kora délután arra lettek figyelmesek, hogy Gölle, Inámpuszta külterületén egy hatósági jelzés nélküli személygépjármű halad nagy sebességgel.

Az egyenruhások a jármű után indultak, de az autó letért egy földes útra, majd nagy sebességgel haladt tovább, azonban néhány perc és körülbelül két kilométer megtételét követően sikerült megállítaniuk.

A sofőrt ellenőrizték, akiről kiderült, hogy a Kaposvári Törvényszék járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a járművezetéstől eltiltotta.

A 28 éves O. Miklós büssüi lakost az egyenruhások elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol - a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásáig - szabálysértési őrizetbe vették, továbbá a közúti közlekedési szabályok megsértése miatt eljárást indítottak ellene.

Címkék: sért, üt, ittas, Balaton, kék hírek