Frissítés: közös erővel, több habsugárral és több tartálykocsiról táplálva oltották el a balatonboglári, a marcali, a keszthelyi, a kaposvári, a siófoki és a nagyatádi tűzoltók az M7-es autópálya 157-es kilométerszelvényénél szerda délelőtt felborult, üzemanyagot szállító kamion lángjait. Az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította a helyszínen. 


MTI Fotó: Varga GyörgyMTI Fotó: Varga GyörgyMTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Nagykanizsa felé vezető oldalon, a 157-es kilométerszelvényben a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy tartályos kamion - eddig tisztázatlan körülmények között - fél tíz körül borult fel és gyulladt ki.
A rendőrség közlése szerint a helyszínelés és a műszaki mentés idejére az M7-es autópálya mindkét oldalát teljes szélességében lezárták.

A rendőrök a forgalmat a jobb pályatesten - a Nagykanizsa felé vezető oldalon - a 150-es kilométerszelvényben, míg a bal pályatesten - a Budapest felé vezető oldalon - a 160-as kilométerszelvényben a 7-es számú főútra terelik.

Bázelné Mihályka Szabina megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint a tűzhöz Balatonboglárról az önkormányzati tűzoltókat riasztották, de úton vannak a marcali, a keszthelyi, a kaposvári és a siófoki hivatásos tűzoltók is. A balesethez három vízszállító jármű is vonul a sztrádára - tette hozzá.

A sofőr bennégett a kamion vezetőfülkéjében.

 

Címkék: üzemanyagszállító, tűz, kék hírek