Tegnap délelőtt a csurgói zsaruk Iharosban  egy utca végén álló személyautóra lettek figyelmesek. A verda azért is szúrhatott szemet, mert annak a tetején és a csomagtartójában is nagy mennyiségű fémhulladék volt. A kocsiban egy nő ült.

Rövid időn belül az autóhoz érkezett egy 35 éves helyi fiatalember, aki elmondta, hogy a vasakat egy pogányszentpéteri, használaton kívüli sertéstelepről lopták el egy társával együtt.

Az egyenruhások a férfit és a nőt a Csurgói Rendőrőrsre előállították, majd felkutatták és otthonában elfogták a másik elkövetőt is, egy 20 éves, szintén helyi lakost.

Az eljárás során kiderült, hogy a férfiak a telep sorompójának lakatját eltávolították, így jutottak be az ingatlanba, ahonnan a gabonafelhordó és a terménymérleg alkatrészeit, a gabonarostát, valamint a porral oltó készülékeket is elvitték. Ezzel milliós kárt okoztak a telep tulajdonosának.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság nyomozói a nőt tanúként, míg S. Mártont és K. Márkot - őrizetbe vételük mellett  - gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is.

Címkék: telep, fosztogat, vas, gabona, sertés, sorompó, fém, lop, tolvaj, kék hírek