Tavaly tavasszal Zselickislakon még a temető kapuját is elvitték. Akkoriban több lopás, rongálás és betörés is történt itt.

Somogy megyében ennek ellenére tavaly 30 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma, de a megyei rendőrfőkapitány az idei évértékelőjében azt mondta, hiába jobb a tegnapi adatoknál a mai statisztika, a holnapinak még jobbnak kell lennie.

Ennek érdekében megerősítik a rendőri jelenlétetet az ország összes településén.

Az érintett megyékben több mint 15 százalékkal kevesebb bűncselekményt regisztráltak, mint korábban. A lopások és betöréses lopások száma mintegy 20 százalékkal, a gépkocsilopások száma 28 százalékkal csökkent és jóval több ittas járművezetőt állítottak elő. Továbbá csaknem 11 ezer embert fogtak el bűncselekmény gyanúja miatt. A feladatok ellátásába bevonják a településeken működő polgárőr egyesületeket is.

- Ilyen szempontból szerencsések vagyunk mert gyakorlatilag mindig van rendőr a településen. Eddig figyelőszolgálatban működtünk együtt, közös szolgálatok, eltünt személyt kerestünk közösen, volt közös elfogás is - mondta az Igali Polgárőr Egyesület alelnöke, Fias Zsolt.

A program december 31-ig tart. Azt követően pedig a rendőrség alapfeladatai közé fog tartozni a fokozott, 24 órás rendőri jelenlét.

Címkék: régió, zsaru, rendőr, kék hírek