Kedden délután egy aratógép szecskavágó tengelye eltört, a súrlódástól pedig a szalma begyulladt. A lehulló égő részek lángra lobbantották a tarlót és a még lábon álló gabonát. A jármű kezelője 3 porral oltóval megpróbálta a tüzet eloltani, sikertelenül.

A helyszínre érkező tulajdonos gondoskodott a terület körbeszántásáról, de addigra már a tűz átterjedt a szomszédos erdősávra is. A kaposvári tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.


Fotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az esti órákban Magyaregresre vonultak a kaposvári tűzoltók, ahol munkavégzés közben kigyulladt egy bálázógép. A traktor kezelője vette észre, hogy a vontatott bálázó erősen füstöl. Megpróbálta porral oltókkal eloltani a tüzet, de nem járt sikerrel, a tarló is begyulladt, valamint egy nagyméretű bála is megsemmisült a tűzben.

A kaposvári tűzoltók kiérkezésekor a lángok már fél hektáron pusztítottak és a bálákat veszélyeztették. Az egységek egy órán át küzdöttek a tűzzel.

Címkék: mezőgazdasági, tűz, somogy, kék hírek