12 hivatásos, négy önkormányzati és egy önkéntes tűzoltó egység beavatkozására volt szükség csütörtökön Somogy megyében.

Balatonfenyves Vörösmarty utcájában mintegy 20 méter hosszan égett a vasútpart csütörtökön reggel. A balatonboglári tűzoltók fojtották el a lángokat.

Enying külterületén mintegy egy hektáron gyulladt meg a tőzeges talajon a bozótos és az avar. A tűz méhkaptárakat is veszélyeztetett. A siófoki tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak a tűz oltásához, melyet négy vízsugárral fékeztek meg. A visszaszerelést követően Enying belterületén egy kilenclakásos társasházhoz hívták az egységeket. Egy első emeleti lakás ablakából füst szivárgott, a tűzoltók megérkezésére ébredt fel a tulajdonos. A sütőben felejtett étel kapott lángra, s a lakás füsttel telítődött. A tűzoltók átszellőztették az ingatlant, a mentőszolgálat munkatársai pedig kórházba szállították a tulajdonost.

A délutáni órákban Kaposvár, Fejedelem utcájában egy lakatlan telken egy munkagép kaszálás közben átvágott egy gázvezetéket. A kaposvári tűzoltók egy csőszorítóval elszorították a sérült vezetéket és megszüntették a gázömlést. A gázszolgáltató szakemberei rövid időn belül kijavították a hibát.

Lábod külterületén mintegy fél hektáron égett a vágástéri hulladék, a lángok további pusztítását a nagyatádi hivatásos tűzoltók és lábodi önkéntes tűzoltó egyesület négy fővel két vízsugárral és kéziszerszámokkal akadályozta meg, az oltást nehezítette a szél.

A csurgói önkormányzati tűzoltók a délutáni órákban Zákányfalura vonultak, ahol a Szabadság utca egyik lakóházából füst szivárgott. A tűz az egyik szobában keletkezett, ahol egy lakó tartózkodott. A tűzoltók kiérkezése előtt az épületet áramtalanították, az egység a tüzet eloltotta, ám a nő életét már nem tudták megmenteni.

Bedegkéren egy bálákat szállító traktor pótkocsiján csaptak fel a lángok. A 11 körbála megsemmisült a tűzben, ám a tabi önkormányzati tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz a járműre nem terjedt át.

Címkék: vonulás, somogy, tűz, kék hírek