Tavaly több hasonló balesetet lehetett látni a megye útjain. Ezek a képek is csaknem másfél évesek.

Tavaly márciusig a Dél-Dunántúlon 87 súlyos baleset történt, a legtöbb Somogyban. Az idei első negyedévben a régióban emelkedett az esetek száma, Somogyban viszont 30 %-kal csökkent. A halálos balesetek száma azonban nem csökkent.

A statisztikai adatok szerint tavaly az első negyedévben összesen hárman, míg idén márciusig 4-en haltak meg az utakon.

Fejtetőn, az árokban állt meg ez az autós. A baleset tavaly történt a 61-es főúton Böhönye külterületén. A kocsiban négyen utaztak, köztük két gyerek. A balesetben feltehetően a sofőr hibázott, ő ugyanis ittas volt.

Az ittas vezetők miatt több baleset történik. Tavaly januártól az év végéig folyamatosan nőtt az esetek száma. Az idei első negyedév azonban ebben is csökkenést mutat.

- Igyekeztünk célirányos ellenőrzéseket tartani, tehát itt az ittas vezetőknek a minél hatékonyabb kiszűrése volt az egyik csapásirány és az egy nyomon haladó járművek vezetőivel voltak még problémáink az idei év első felében is, ami még teljesen nem szűnt meg. Ez a további célkitűzésünk, hogy ezt javítsuk - mondta az SMRFK közlekedésrendészeti osztályvezetője, Marics Zsolt.

A kerékpárosok és a gyalogosok szerint is sokat javultak a közlekedési szokások, és már rájuk is jobban figyelnek az autósok.

- Még sokszor előfordul, hogy az ember kisgyerekkel megy és nem állnak meg, nagyon sokat kell várni az utakon, de azt hiszem, hogy javult, javuló tendenciát mutat, azt gondolom - mondta Marácziné Andrea.

Somogy a többi megyéhez képest az élén jár. Az országban ugyanis idén márciusig itt történt a legkevesebb baleset az utakon, összesen 81.

Címkék: kevesebb, kék hírek, baleset, kaposvár