Az emberektől is gyakran gyűjtenek információt a polgárőrök. A leggyakrabban kisebb lopásokat derítenek fel a polgárőrök, vagy éppen jelenlétükkel ijesztik el a tolvajokat.

Szita Károly a mai polgárőr közgyűlésen kiemelte: az eddigi fél milliós önlkormányzati támogatáson túl újabb 1 millió forinttal segíti a munkájukat.

- Azt gondoljuk mindnyájan, hogy csak közösen, közös erőfeszítések árán lehet megteremteni a településeinken az ott tisztességesen élni kívánók nyugalmát. MIndegyőnknek ez a fontos feladata és szerepe. Ezt önök nélkül nem tudjuk megtenni - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A polgárőrség eszközök beszerzésére fordítja az összeget.

- Technikai eszközök beszerzésére a formaruhánk bővítésére, illetve a tagság folyamatos formaruhával való ellátására illetve a járőrözéshez szükséges üzemanyagra fordítjuk - tette hozzá Domán Tibor, a Kaposvári Kistérségi Polgárőrség elnöke.

144 millió forintot fordít idén Kaposvár a város közbiztonságának megerősítésére. 146 kamarát telepítenek városszerte. A köztéri kamerák mellett sebességmérő kamerákat is kihelyeznek a Pécsi utcába, a Cseri útra, a Vásártéri útra, és a Szigetvári utcába. Ezen felül a rendőrség még két motort is kap. Ezzel a zártkertekben járőrözhetnek. A város a közterület-felügyelők létszámát is növeli.

A polgármestert a Kaposvári Kistérségi Polgárőr Egyesület tiszteletbeli polgárőrré fogadta a közgyűlésükön.

Címkék: polgárőrség, támogatás, kaposvár, kék hírek