A marcali egyenruhások csütörtökön a Somogyszentpált és Kéthelyt összekötő úton ellenőriztek. Megállítottak egy olyan autót is, amiben helyi fiatalok ültek.

A személygépjárművet átvizsgálták, és annak az utasteréből több, új pszichoaktív anyag került elő. A húszas éveikben járó marcali lakosokat a rendőrök elfogták és előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, ahol a velük szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt is pozitív eredményt mutatott.


A 20 éves S. Gábor Bencét és a 22 éves P. Róbert Miklóst - szabadlábon hagyásuk mellett - gyanúsítottként hallgatták ki. Ellenük kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

A fiatalemberek kihallgatásukkor azt is elmondták, kitől vásárolták az új pszichoaktív anyagot, így a nyomozók Á. Alex 21 éves helyi lakost elfogták, akinek otthonában házkutatást hajtottak végre.

A bűncselekménnyel összefüggésbe hozható eszközöket, anyagokat találtak, melyeket az eljárás keretében lefoglaltak. Á. Alexet is előállították a rendőrkapitányságra, ahol - szabadlábon hagyása mellett - gyanúsítottként hallgatták ki új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Címkék: pszichoaktív, dealer, anyag, kábítószer, drog, kék hírek