Csalók


A tüskevári városrészből telefonáló asszony a csaló zaklatása után pár perccel tárcsázta az ügyfélszolgálat számát. Mint mondta, a „sötét bőrű, 30 év körüli fiatalember” a szomszédaihoz is becsöngetett, mindenhova ugyanazzal az ürüggyel.

Mind a Kapos Holding Zrt., mind annak tagvállalata, a hulladékszállítást végző KVG Zrt. jelezte az ügy kapcsán: egyetlen munkatársuk sem keresheti fel az ügyfeleket pénzt kérve. Emlékeztettek: ilyen ürüggyel általában karácsony és újév környékén szoktak próbálkozni Kaposvár családi házas övezeteiben, ám a KVG Zrt. dolgozói már sok éve nem tehetnek és nem is tesznek ilyet.

A vállalkozás arra kéri a lakosságot, hogy egyrészt az ilyen csalási próbálkozásokat a mostanihoz hasonlóan jelezzék mihamarabb a 82/310-000-ás telefonszámon; másrészt, hogy ne adjanak pénzt a csalóknak, és ne engedjék be őket az otthonukba.

Nem is olyan rég idősek átverésére specializálódott csalók csöngettek be több kaposvári lakásba is, akik az önkormányzat munkatársának adták ki magukat és pénzt kértek a lakóktól. Akkor arra kérték az áldozatokat, hogy mindenképp tegyenek feljelentést, ha bajba jutnak.

Címkék: kvg, zrt, holding, csalók, kapos, kék hírek