n3174886.jpg


Kedd délután csöngetett be egy 45 éves férfi egy balatonboglári lakóházba. A ház tulajdonosa mit sem sejtve beengedte a gyanúsítottat, majd amikor a konyhába ment követte a tulajt. Amikor visszafele jöttek már, akkor lenyúlta az asztalon heverő húszezrest.

n3174861.jpg

Mivel a rendőrség pontos személyleírást kapott az elkövetőről, hamar forró nyomon voltak a zsaruk. Fél órával később Fonyódon az Ady Endre utcában ellenőríztek egy járművet, melyben az a két férfi ült, akik korábban a balatonboglári sértett házánál jártak. A 45 éves D. Róbert és társa a helyszínen beismerték, hogy ők követték el balatonboglári „trükkös lopást”.

n3174888.jpg

Az egyenruhások a „trükkös tolvajokat” elfogták, majd előállították a Fonyódi rendőrkapitányságra, ahol – szabadlábon hagyása mellett – D. Róbertet gyanúsítottként, társát tanúként hallgatták ki. A nyomozók az ügyben keletkezett iratokat – bíróság elé állítási javaslattal – küldik meg a Fonyódi Járási Ügyészség részére.

n3174860.jpg

A tapasztalatok azt mutatják, hogy rendkívül széles a rossz szándékú emberek repertoárja, akik különböző ürügyekkel, történetekkel próbálnak gyanútlan áldozataik bizalmába férkőzni, majd ezáltal lakásába bejutni és őt értékeitől megszabadítani. Az idősebb korosztály leggyakrabban vagyon elleni bűncselekmények, lopások (trükkös, besurranásos, betöréses lopások, zsebtolvajlás), továbbá csalások és rablások áldozataivá válik. A legfontosabb dolog, amit be kell tartaniuk biztonságuk érdekében, hogy SOHA NE ENGEDJENEK BE IDEGENT LAKÁSUKBA!!! - írta közleményében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Címkék: pohár, tolvajok, trükkös, 2014, víz, kék hírek