A csatornaépítkezés során a markolók második világháborús eszközöket szedtek ki a földből. 45 személynek el kellett hagynia az otthonát, míg a tűzszerészek megtalálták és elszállították a lövedékeket. 

17:40

A Kunmajor utcában 12 harckocsi aknát, egy 82 milliméteres aknavető gránátot és mintegy másfél kilógramm lőszert találtak a tűzszerészek. A munkák végeztével - 17 óra után - a 45 helybeli biztonsággal visszatérhetett otthonába.

2.jpg

Korábban írtuk:

A robbanótestet csatornázási munkálatok közben találták munkások a Kunmajor utcában. A harckocsiakna mellett több más, robbanótestnek látszó fémtárgy is előkerült a földből - tájékoztatta a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje hétfőn az MTI-t.

A tűzszerészek megkezdték a terület felderítését, erre az időre 300 méter sugarú körben kiürítették a környéket, az utcát pedig lezárták.

Az elsődleges információkhoz képest többen, összesen negyvenöt embernek kellett elhagynia az otthonát, az ideiglenes kitelepítés 30 házat érintett.

A tűzszerészek már megkezdték a robbanótestek kiemelését, így a lakók hamarosan visszatérhetnek otthonukba. A családok számára erre az időre az önkormányzat épületében biztosítottak elhelyezést - tájékoztatta a KaposPontot a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Címkék: harckocsi, kiürít, akna, nagybajom, somogy, kék hírek