Nagykorpádon, a szőlőhegy egyik magánterületén az aljnövényzet kapott lángra. A tűz egy villanyoszlopra is átterjedt, ami a pincék áramellátását biztosítja. A nagyatádi tűzoltók puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángok további pusztítását.

Igalban közel egy hektáros területen gyulladt meg a nádas. A helyi önkéntes tűzoltó és polgárőr egyesület négy fővel megkezdte a tűz oltását, majd a kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezését követően egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat. A tűz vélelmezetten nyílt láng használata miatt keletkezett.

Mesztegnyő külterületén egy rét lángolt, a marcali tűzoltóknak kéziszerszámokkal sikerült a tüzet eloltani.

Enying Marosi utcájában – a lakóházaktól 50 méterre - nád és a száraz aljnövényzet égett, mintegy 100 méter hosszan. A siófoki egység gyalogosan közelítette meg a helyszínt, majd kéziszerszámokkal avatkoztak be.


Kattintson a katasztrófavédők helyszíni felvételeiért!Kattintson a katasztrófavédők helyszíni felvételeiért!Kattintson a katasztrófavédők helyszíni felvételeiért!Kattintson a katasztrófavédők helyszíni felvételeiért!Kattintson a katasztrófavédők helyszíni felvételeiért!Kattintson a katasztrófavédők helyszíni felvételeiért!
Kattintson a katasztrófavédők helyszíni felvételeiért!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az esetek során személyi sérülés nem történt.

forrás: somogy.katasztrofavedelem.hu; fotók: Nagyatádi, Marcali és Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

 

Címkék: gaz, olt, Somogy, villany, avar, láng, tűz, kék hírek