FRISSÍTVE: Időközben a somogyi katasztrófavédők online közleményt adtak ki az eset kapcsán. Ebben a megyei szóvivő, Bázelné Mihályka Szabina azt írja, hogy a tűz a Soltra Alajos utcában. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, kiérkezésükkor az épület tetőszerkezete teljes terjedelmében égett.


Kattintson, és nézze meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyszíni felvételeitKattintson, és nézze meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyszíni felvételeitKattintson, és nézze meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyszíni felvételeitKattintson, és nézze meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyszíni felvételeitKattintson, és nézze meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyszíni felvételeit
Kattintson, és nézze meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyszíni felvételeit
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A csurgói önkormányzati tűzoltóság egységei értek először a káresethez, akik két vízsugárral kezdték meg az oltást. A tető utcafronti része beszakadt, de személyi sérülés nem történt. A tűzoltók átvizsgálták az épületet, de nem találtak bent senkit, a hét felnőttnek és egy gyereknek időben sikerült elhagynia az ingatlant. A beavatkozást a nagyatádi tűzoltóparancsnok irányította.

A csurgói, a nagyatádi és a nagykanizsai egységek gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok nem terjedtek át a szomszédos épületre. A lakók ideiglenesen rokonoknál lettek elszállásolva. A tűz feltehetően elektromos meghibásodás miatt keletkezett.

Tűzoltók dolgoznak egy lakóépület oltásán a Somogy megyei Csurgón 2014. február 26-ára virradó éjjel - tudósított az MTI fotóriportere.

Egy nap leforgása alatt ez már a második tűzeset a dél-somogyi városkában. A lánglovagoknak ugyanis tegnap délelőtt egy égő füstölőt is oltaniuk kellett.

Varga György képaláírása szerint a tűzben a kétszintes ház egyik lakásának tetőszerkezete leégett. A lakókat ki kellett költöztetni az épületből.

forrás és fotó: MTI - Varga György

Címkék: Csurgó, ég, olt, tető, tűz, kék hírek