Rekord mennyiségű, mintegy 300 tonna – közel 15 kamionnyi – húst és 80 tonna csontot foglalt le a napokban egy közép-magyarországi hűtőházban a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága.

Több hetes adatgyűjtést után a KÜI munkatársai a Nemzeti Adó- és Vámhivatal akciócsoportjával közösen tartottak ellenőrzést egy húsipari cég telephelyén. A cég hűtőházában közel 700 tonna terméket tároltak, ebból 297 tonna húst semmisítettek meg és további 80 tonna csontot lefoglaltak, amit ipari felhasználásra tobábbadtak az ellenőrök. Valószínűleg enyv készül majd belőle. A termékeket több napon keresztül, 15 kamionnal és 10 db 18 köbméteres konténerrel szállították el.


Galéria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziárólGaléria a razziáról
Galéria a razziáról
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!



Az áru döntő többsége sertéshús, sertés bőrke, apróhús, bél, belsőség volt, de nagy mennyiségű marhahús, csont, pacal is akadt a hűtőházban. Ezek egy része ismeretlen eredetű, jelöletlen, egy része pedig lejárt szavatosságú volt, de már lejárt előhűtött termékeket is újrafagyasztottak. Ez pedig tilos. A szakemberek pedi még láthatóan romlott, emberi fogyasztásra alkalmatlan élelmiszert is találtak.

A lefoglalt árut vélhetően ipari feldolgozásra szántak, értéke pedig megközelíti a 90 millió forintot. Most azt vizsgálják, hogy honnan érkezhetett a hűtőházba a nagy mennyiségű termék, valamint, hogy kerülhetett-e belőle más kereskedőkhöz, feldolgozókhoz.

Egyelőre nem tudni, pontosan mekkora bírságra számíthat a cég, azonban a lefoglalt tétel értéke alapján több százmillió forintos büntetésre számíthat a cég - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a NÉBIH.

Címkék: lefoglal, áru, megsemmisít, nébih, hús, kék hírek